Origene Rugtherapie

Heb je last van chronische rugklachten en inmiddels alles al geprobeerd? Dankzij de OriGENE-behandeling worden jaarlijks vele duizenden patiënten van hun rugklachten verlost. Ook patiënten die uitbehandeld heten te zijn!

Centraal bij de therapie staat het behandeltoestel dat hiervoor speciaal werd ontwikkeld door Frank Bertina. Het behandeltoestel lijkt op een fitnessapparaat, maar is dat beslist niet. Het is een typisch voorbeeld van simplexity; schijnbare eenvoud. Tijdens de behandeling wordt het onderlichaam op het toestel gefixeerd. Benen en bekken bewegen dus niet mee. Op deze manier wordt alleen de strekbeweging van de rug getraind.

Professionals speciaal voor je rug!

Iedere behandeling is goed gedoseerd maatwerk en wordt dus aangepast op je mogelijkheden en beperkingen. Bovendien is op een aantal manieren de belasting tijdens de behandeling aan te passen door de fysiotherapeut. Onze therapeuten van Fysio Rugexperts Almelo zijn hier recentelijk speciaal voor opgeleid en gecertificeerd tot OriGENE-behandelaar.

Hoe het werkt?

Onze toenemende ‘bewegingsarmoede’ zorgt voor achteruitgang van onze spieren. Rust en inactiviteit is in dit geval een grote boosdoener. Vooral de strekspieren in de onderrug komen zo tekort aan kracht, dit veroorzaakt op den duur klachten. Door een combinatie van kracht- en coördinatietraining worden ‘slapende’ spieren weer geactiveerd. Onbruikbaar geraakte spieren worden sterker zodat jij je weer pijnvrij kan bewegen.

Help jezelf, meld je aan!

Meld je aan voor een intake om te kijken of de OriGENE rugtherapie voor jou geschikt is via info@fysiorugexpertsalmelo.nl of bel 0546 – 70 20 88. Wij helpen je graag verder!